Експерт пояснив, чому Росія втратила багато літаків біля Авдіївки / фото Міноборони РФ

Російські окупаційні війська на Авдіївському напрямку протягом жовтня втратили багато бойових літаків, оскільки бортам противника доводиться ризикувати для того, щоб за нинішньої інтенсивності ударів якісніше виконувати завдання.

Ворог під містом Авдіївка Донецької області використовує штурмовики Су-25, і їхні основні засоби ураження - некеровані ракети, у яких дальність ураження обмежена, поділився військово-політичний оглядач Олександр Коваленко на своєму Telegram-каналі.

"...Набираєш висоту - підвищуєш дальність ураження, але стаєш помітнішим для засобів ППО. Йдеш на наднизькій - знижуєш ефективну дальність ураження і заходиш ближче до ЛБЗ (лінії бойового зіткнення - Ред.), збільшуючи тим самим відстань для відходу. Аналогічно і з КАБ (керована авіабомба - Ред.)", - повідомив експерт про дилему супротивника.

Відео дня

Коваленко підкреслив, що без авіації біля Авдіївки окупанти не можуть обходитися.

"Кажуть, що черговий російський Су-25 збитий у районі Авдіївки. Російській авіації, щоб якісніше виконувати при нинішній інтенсивності ударів бойові завдання, доводиться ризикувати, і вона заходить в зону ризику по ЛБЗ. Результат? Не для кожного літака цей виліт завершується вдало... Таких втрат бойових літаків протягом місяця у РОВ не було з лютого", - підкреслив аналітик.

У центрі уваги Авдіївка - новини, які сьогодні варто знати

Росіяни на початку жовтня почали активно намагатися захопити Авдіївку і отримували гідну відсіч. Українські воїни завдавали противнику серйозних втрат. Також повідомлялося, що супротивники марно намагалися оточити місто.

Станом на 28 жовтня відомо, що Росія під час наступальних дій втратила близько 4 тисяч осіб. Також повідомлялося, що на Авдіївському напрямку з 10 жовтня ліквідовано вже шість ворожих бойових літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: