Ситуація на Авдіївському напрямку: останні кілька днів активізувалися ворожі БПЛА

Окупанти збільшили застосування РЕБів для перешкоджання роботі українських дронів.

Ситуація на Авдіївському напрямку вкрай напружена, ворог застосовує техніку та дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів.

Про це сказав офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький в ефірі телемарафону. Він зазначив, що ситуація дуже гаряча. "Вона завжди була гарячою, але останні декілька діб дуже гаряче", - додав Цехоцький. 

За його словами, російські окупанти почали використовувати техніку. Він додав, що ворог близько не може підійти до українських позицій, але підвозить піхоту уже на БМП і намагається пройти до українських позицій, але їх Сили оборони знищують. "І танки використовували. За цю добу було два штурми за допомогою БМП – одну ми спалили вщент, в тому числі нашими FPV-дронами, а другу - пошкодили. Техніку, яка підвозить БК знищуємо як тільки бачимо", - розповів Цехоцький.

За його словами, ситуація вкрай напружена. При цьому додав, що ворог використовує дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів їх різної модифікацій. "Також використовує велику кількість РЕБ – їх кількість збільшилася, вони перешкоджають роботі наших БПЛА дуже активно", - розповів офіцер 59-ї бригади.

Ситуація на Авдіївському напрямку 

Ветеран АТО Євген Дикий в інтерв’ю "24 каналу" зазначив, що окупанти в Авдіївці продовжують вдаватися до "м’ясних штурмів", кидаючи в бій все нові й нові резерви, щоб захопити місто. За його словами, українські воїни перемелюють резерви росіян, тому тримати Авдіївку зараз вигідно. При цьому зазначив, що співвідношення втрат в Авдіївці зараз один до 12. 

Дикий наголосив, що українським воїнам дуже важко. Водночас, сказав ветеран АТО, на долю Авдіївки може вплинути ситуація зі снарядним голодом в Україні. Якби не брак снарядів, то, впевнений він, тримати Авдіївку можна було б місяцями.

Вас також можуть зацікавити новини: