Біля Авдіївки ворог втрачає багато одиниць техніки й живої сили / фото ua.depositphotos.com

На Авдіївському напрямку ворог втрачає велику кількість техніки й живої сили. Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 47-ї бригади "Магура" Дмитро Лазуткін у ефірі телеканалу "Еспресо".

Він зазначив, що їхня бригада веде бої на північному фланзі Авдіївки, поблизу селищ Степове й Бердичі, чинячи опір окупантам і стримуючи їхню навалу.

"Противник не припиняє ракетні атаки та пуски КАБ. Доволі щільно працює ворожа артилерія, інтенсивність вогню не знижується. Броньована техніка окупантів підтримує атаки, і піхота намагається пробитися й намацати слабкі місця в нашій обороні. Але поки що ворогу це не вдається, і сподіваюсь, що не вдасться", - розповів військовий.

Відео дня

Лазуткін наголосив, що лінія бойового зіткнення в районі Авдіївки майже не рухається.

"Росіяни зазнають величезних втрат, і така тенденція зберігається протягом кількох місяців. Можна говорити, що оборона Авдіївки є ефективною. Тому, що ворог втрачає багато одиниць техніки й живої сили", - пояснив він.

Ситуація на Авдіївському напрямку - деталі

Невелика група російської піхоти пролізла через каналізацію, щоб атакувати Авдіївку. На виході на них чекали українські дрони, пише Forbes.

"Спочатку росіяни спробували напряму атакувати український гарнізон в Авдіївці, починаючи з жовтня. Коли в листопаді це не вдалося, вони спробували обійти і відрізати місто з півдня та півночі... Коли і в січні це не вдалося, вони відновили прямі атаки... Росіяни намагалися проникнути в місто з півдня, щоб прослизнути повз і відрізати ключовий український опорний пункт - бункер ППО часів Холодної війни, який українці перетворили на справжню фортецю", - пише видання.

Але і ця спроба була провальною: забруднених фекаліями російських загарбників, які пробиралися через каналізацію в Авдіївку, чекали і атакували українські безпілотники.

Вас також можуть зацікавити новини: