Авдіївка перетворилася на суцільні руїни / фото Telegram Віталій Барабаш

Невелика група російської піхоти пролізла через каналізацію, щоб атакувати Авдіївку. На виході на них чекали українські дрони, пише Forbes.

"Спочатку росіяни спробували напряму атакувати український гарнізон в Авдіївці, починаючи з жовтня. Коли в листопаді це не вдалося, вони спробували обійти і відрізати місто з півдня та півночі... Коли і в січні це не вдалося, вони відновили прямі атаки... Росіяни намагалися проникнути в місто з півдня, щоб прослизнути повз і відрізати ключовий український опорний пункт - бункер ППО часів Холодної війни, який українці перетворили на справжню фортецю", - пише видання.

Але і ця спроба була провальною: забруднених фекаліями російських загарбників, які пробиралися через каналізацію в Авдіївку, чекали і атакували українські безпілотники.

Відео дня

Повідомляється, що, атакуючи Авдіївку, російські 2-А і 41-а загальновійськові армії до початку грудня втратили 13 000 убитими і пораненими. Передбачається, що втрати ЗСУ в 13 разів менші.

"Все це кровопролиття не сильно зрушило лінію фронту навколо Авдіївки. Росіяни повільно наближаються до міста з півдня і рухаються на захід дорогою, розташованою далеко на північ від міста.... Не виключено, що після всього цього часу і всіх цих втрат російським польовим арміям вдасться витіснити український гарнізон з руїн Авдіївки... Але у той момент завоювання Авдіївки росіянами було б складно назвати перемогою. Взяття міста просуне лінію фронту в кращому випадку на кілька миль на користь Росії", - констатує видання.

Бої за Авдіївку - актуальне

Як писав УНІАН, з 2014 року Авдіївка фактично знаходиться на лінії фронту. Всі спроби російських військ просунутися туди зазнали невдачі. Однак після місяців запеклих боїв невеликі групи російських військ досягли зруйнованої Авдіївки і намагаються закріпитися там.

Втікачі жителі і волонтери, які намагаються евакуювати інших з Авдіївки, розповіли, що нещодавно російські війська захопили кілька вулиць в південній частині міста: "Зараз звідти ніхто не виходить. Ми отримуємо лише інформацію про те, що на вулицях лежать тіла, але йти туди занадто небезпечно".

Вас також можуть зацікавити новини: