Український генерал оцінив можливість окупантів провести успішний наступ / фото УНІАН

Збройні Сили України вже ліквідували основний контингент регулярної армії Російської Федерації. Готувати нових професіоналів в армії без мотивації – дуже складно.

Генерал армії України Микола Маломуж зазначив, що бійці ЗСУ знищили повітряно-десантні війська, десантно-штурмові бригади, морську піхоту армії РФ та як мінімум 70-80% російських найманців.

"Тому системних військ висококласних, професійних в Росії сьогодні немає. Є мобілізовані, якими намагаються закривати дірки. І, звичайно, готується резерв для нових ударів", - відзначив Маломуж у прямому ефірі телеканалу FREEDOM.

Відео дня

На його думку, ситуацію на ділянках фронту в районі Бахмута, Авдіївки, Вугледара і Сватово-Кремінної контролює особисто російський диктатор Володимир Путін.

"Сил тримати ці позиції не вистачає. Тепер вони будуть тримати ці позиції, тому нові резерви будуть кинуті туди, щоб слідувати вказівкам Путіна. Інших напрямків, де вони могли розгорнути велику наступальну операцію, немає, тому що для цього потрібні дуже потужні сили. Ми знищуємо 620, а в деякі дні 1100 осіб", - пояснив генерал.

При цьому він вказав, що резерви, якими зараз володіє Москва, менш кваліфіковані, а готувати професіоналів для армії РФ дуже складно.

"У них ще є резерви, не варто недооцінювати. Але вони не такі висококласні. Тим більше фронт на тому напрямку становить 1250 кілометрів і штурмувати по багатьох напрямках у РФ немає сил і можливостей. Пересування будь-яких сил, пошук артилерії, вогневих засобів ми бачимо в режимі онлайн. Зараз маючи новітню техніку на озброєнні, ми можемо наносити удари на попередження, коли вони ще тільки пересуваються, несподіванкою для нас їх пересування не будуть", - підсумував Маломуж.

Наступ РФ - прогноз Білого дому

Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі повідомив, що російські окупаційні війська можуть піти в наступ на кількох ділянках фронту. Такі дії ворога очікуються з поліпшенням погодних умов в Україні.

При цьому він підкреслив, що США розвивають потужності, які надають Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: