Російські військові продовжують гинути пачками / фото REUTERS

Українські Сили оборони суттєво послабили особовий склад професійних російських військових. Як заявив генерал армії Микола Маломуж в ефірі "Еспресо", за останні два місяці будо знищено близько шести бригад.

"Сьогодні ми можемо говорити про те, що ми дуже послабили основні професійні сили та засоби армії РФ. Я не можу сказати, що знищили, але послабили точно. ЗСУ знищують від 500 до 1100 окупантів щоденно. А протягом двох місяців це вже знищення до 6 бригад. Однак бригад спеціального призначення. Фактично, ми говоримо про елітні підрозділи армії РФ. Їх практично сьогодні вже немає", - сказав Маломуж

Елітні війська російської армії у своїй більшості знищені, однак у Росії все одно є потенціал для загарбницьких дій.

Відео дня

"Особовий склад елітних військ армії РФ на 70-80% знищений. Однак противника ніколи не потрібно недооцінювати. Росіяни ще мають сили та засоби. Тому ми враховуємо не тільки пріоритетні напрямки, які для себе визначили росіяни. Ми будемо залучати всі засоби по всіх напрямках, щоб звільнити всю нашу територію", - додав генерал.

Втрати російських окупантів в Україні: що відомо з актуального

За минулу добу Сили оборони ліквідували ще понад шість сотень росіян. Окрім цього було знищене 64 одиниці техніки загарбників.

У МВС України повідомили про створення для росіян сайт "Потерь.НЕТ". Там громадяни з Росії можуть дізнатися про свого загиблого родича або близьку людину.

У Росії знайшли цвинтар із масовим похованням "вагнерівців" та інших окупантів. Про їхню загибель близьким не повідомляли.

Вас також можуть зацікавити новини: