ЗСУ не зможуть утримувати Бахмут без блокування авіаударів РФ - експерт / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив оперативну обстановку в Бахмуті та вказав на головну слабкість нашої "оборони".

За його словами, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин використовує тактику повного знищення міста та перетворює місцеві багатоповерхівки на руїни. Якщо не розв'язати проблему з авіаударами РФ, незабаром у ЗСУ не залишиться місць для ведення оборони.

"Як я і писав раніше, якщо не буде вирішена проблема з авіаударами, оборона в багатоповерхівках не зможе триматися вічно і це ми зараз бачимо. Військовий злочинець Пригожин звітує про заняття багатоповерхових будинків, але по суті, він звітує про захоплення руїн, які неможливо утримувати", - вказав Коваленко. 

За рахунок таких розлючених бомбардувань війська ПВК "Вагнер" просуваються по вулиці Леванського в напрямку до руїн шкіл 12-ї і 18-ї: "Рух цей гальмується запеклим опором СОУ, але вогневий вплив з боку окупантів все ж залишається вкрай інтенсивним. І знову-таки... керуючі бомби", - вказав Коваленко. 

При цьому ЗСУ показують успіх за межами містам і поступово збільшують зону контролю для СОУ (ураження з самохідних вогневих установок). Окупантів вдалося загнати в кут у північно-західному секторі в районі Дубово-Василівки та Берховки.

На південному заході ЗСУ тиснуть на росіян з північної частини: від селища Іванівського ворога заганяли ближче до лісів. За попередніми даними, російські Рів вже вибили звідти. Також окупанти відчувають тиск у напрямку Кліщіївки й без додаткової підтримки не зможуть рушити до Бахмута, вказує Коваленко. 

"Не виключено, що найближчим часом під Бахмут будуть перекинуті додаткові підрозділи РОВ. В іншому випадку, будь-яке просування окупантів у місті завідомо для них суїцидальне", - говорить він. 

ЗСУ мають успіх під Бахмутом - головне з розвідки Британії

Нагадаємо, що сьогодні вранці Міноборони Британії заявило про тактичні успіхи української армії в Бахмуті. Там також підтвердили, що ЗСУ замикають фланги навколо Бахмута й ставлять війська окупантів у невигідне для оборони становище.

Зокрема, фіксується просування українських сил на південь і північний захід від міста. Водночас у самому Бахмуті сили "Вагнер" намагаються "зачистити" центр. Вчора заступниця глави Міноборони Ганна Маляр також підтвердила просування ЗСУ, уточнивши, що ситуація в Бахмуті дуже складна.

Вас також можуть зацікавити новини: