ЗСУ продовжують наступ: Сирський зробив важливу заяву про Бахмут (відео)

Українські бійці контролюють околиці міста, зазначив генерал.

Сили оборони України продовжують наступальні дії на флангах поблизу Бахмута Донецької області.

Про це заявив командувач Сухопутними військами Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський після того, як побував на Бахмутському напрямку.

"Відвідав наших воїнів і командирів на передовій. Подякував і відзначив воїнів 3 ОШБр, 5 ОШБр, 30 ОШБр, 56 ОМПБр, 93 ОШБр, які щодня знищують ворога", - зазначив він.

За його словами, під час роботи спільно з командирами детально спланували дії та подальшу стратегію: "Оборонна операція триває".

"Попри те, що ми зараз контролюємо околиці міста, значення його оборони не втрачає сенсу. Надалі це надасть нам можливість входу в місто, коли відбудеться зміна оперативної обстановки на фронті", - ще раз підкреслив він.

Бої за Бахмут - новини 21 травня

Нагадаємо, до цього Сирський визнав, що ЗСУ контролюють незначну частину Бахмута, однак, значення її оборони не втрачає актуальності.

І Володимир Зеленський запевнив, що українські військові все ще перебувають у Бахмуті, виконуючи "дуже важливе завдання". За його словами, Бахмут "не охоплений" росіянами.

Президент США Джо Байден у свою чергу зазначив, що у боях за Бахмут Росія втратила 100 тисяч осіб: "Неважливо, окупований Бахмут чи ні - там все одно майже не залишилося будівель. Це істотно зруйноване місто. Але їм (Силам оборони) вдалося скувати дуже багато російських військ, включаючи групу Вагнера".