Бахмут буде оточений, впевнений Черник / скріншот

Бахмут Донецької області буде оточений українськими військами, певен військовий експерт Петро Черник.

За його словами, Бахмут для Росії має колосальну політичну та ідеологічну цінність:

"Путін особисто оголосив, що його взяли, і нагородив своїх недогероїв. Ми розуміємо, що таке персональний імідж для тирана... Будуть битися до тих пір, поки зможуть битися. Там досить серйозне угруповання, більше 10 тисяч осіб. Це практично повноцінна механізована дивізія. На таке місто це дуже багато, але цілком можливо і має статися оперативне оточення", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, для України було б унікальним досвідом, якби при цьому кілька тисяч росіян одномоментно здалися б у полон.

"Навіть для їхньої мега пропаганди це було б дуже серйозним викликом. І це буде дуже серйозним ударом персонально по Путіну, особливо в частині внутрішньої кон'юнктури боротьби між вежами Кремля за його трансфер на головному місці. Сильно сподіваємося, що наші герої зможуть досягти цієї стратегічної мети. Це може бути перша точка серйозного надлому опірності російських військ", - додав Черник.

Ситуація під Бахмутом - актуальне

Як розповів прес-офіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін, біля Бахмута ініціатива на боці Сил оборони, є обережне просування. За його словами, росіяни дуже сильно чинять опір.

Він додав, що окупанти особливо активізувалися після звільнення Силами оборони населених пунктів поблизу Бахмута. Він підкреслив, що відбуваються постійні атаки, збільшилася кількість ворожих авіаційних ударів, які "стали більш щільними".

Вас також можуть зацікавити новини: