Бахмут має всі шанси опинитися в оперативному оточенні бійців ЗСУ / фото УНІАН

Бахмут має всі шанси опинитися в оперативному оточенні Сил оборони України найближчим часом.

Про це в ефірі телемарафону "Єдиних новин" сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

"Раніше Сирський заявив, що Бахмут стає мишоловкою для росіян. Було багато скептиків. Але як ми бачимо зараз, Бахмут, по великому рахунку, має всі шанси опинитися в оперативному оточенні найближчим часом", - зазначив Тимочко. 

Відео дня

Коментуючи ситуацію на східному фронті він повідовим, що окупанти наразі намагаються відтіснити Сили оборони на Горлівському напрямку в районі Нью-Йорка, Торецька.

"Бо Горлівський напрямок, Авдіївський і Донецький – це по суті одна агломерація – Донецька. І це є величезні промислові зони. І ворог теж там намагається добряче вчиняти  перешкоди, бо розуміє, що Авдіївський і Торецький напрямок – це наш дуже хороший шлях виходу на Донецьк. І тоді, по суті, вся їхня військова доктрина окупації та утримання Донецької і Луганської області у них опиняється під загрозою обвалу", - пояснив Тимочко.

Водночас він зазначив, що зараз українські оборонці контролюють ініціативу по всій лінії фронту, у тому числі на сході, і це є дуже важливим. 

"Їхні (росіян) контрудари, які вони намагаються вчинити, вираховуються що розвідкою нашою, що авіацією. Повсюди ми їх чекаємо", - заявив Тимочко.

Війна в Україні

Як повідомляв УНІАН, також Тимочко повідомив, що Росія перекидає на східний фронт близько 30 тисяч своїх бійців для підкріплення.

За його словами, на Лиманському напрямку, де окупантам вдалося досягти свого часу максимального "піку", на сьогодні по суті їм довелося повернутись на позиції, з яких все починалось.

Вчора, 25 серпня, Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський інформував, що відвідав Куп'янський та Лиманський напрямки, щоб разом із командирами на цих напрямках продумати план для подальшого просування та оборони.

За його словами, після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на цих напрямках, противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ новосформовані бригади та дивізії. Робиться це з метою поновити активні наступальні дії.

Вас також можуть зацікавити новини: