Серед військових є розуміння, що буде надзвичайно складно / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія перекидає на східний фронт близько 30 тисяч військових для підкріплення своїх виснажених сил. Але навіть 100 тисяч залученої піхоти мало на що впливає.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко. За його словами, ворог на сході вже тривалий час намагається концентрувати і лінійні бригади, і десантників.

Наразі на фронт звозять навіть сили територіальної оборони і "барсів", які, за словами Тимочка, є "дуже поганеньким аналогом українського резерву", і складаються "з пенсіонерів та людей, які колись служили у росармії".

Відео дня

Тимочко зазначив, що зараз на сході йдуть дуже жорсткі бої, ця територія прострілена й вивчена ще з часів АТО. Водночас він запевнив, що все відбувається під контролем Сил оборони України.

За словами військового, є розуміння, що буде надзвичайно складно, водночас підкреслив, що східним напрямком керує "один з найуспішніх бойових генералів і України, і Європи - Олександр Сирський, в якого досвіду хоч відбавляй що в обороні Києва, що в звільненні Харківської області".

Тимочко зауважив, що на Лиманському напрямку, де окупантам вдалося досягти свого часу максимального "піку", на сьогодні довелося повернутись на позиції, з яких все починалось.

Він також сказав, що перегрупування, залучення додаткових сил і мінування свідчать про те, що російська армія відступає. 

"Ніяка армія не мінує територію масово, якщо вона впевнена, що буде наступати. Бо сама ж піде по мінах. Мінують тільки тоді, коли готуються відступати, щоб прикривати відступаючі війська", - зазначив Тимочко.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що після місяця жорстких боїв і понесених значних втрат на Куп'янському і Лиманському напрямках, противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ новосформовані бригади та дивізії. Головна мета цих заходів - поновлення активних наступальних дій.

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, у Росії розглядають варіант мобілізації ще 450 тисяч осіб для війни проти України. Він також зазначив, що щомісяця в рамках так званої прихованої мобілізації російська влада призиває близько 20 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: