Зеленський розповів про ситуацію на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські воїни протидіють спробам російських окупантів оточити місто Бахмут і зламати там оборону.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні. "Сьогодні провів чергове засідання Ставки. Багато питань. Ключове – дії на передовій. На Донеччині та інших напрямках. Особлива увага – Бахмуту. Нашому захисту. Спробам окупанта оточити місто й зламати там оборону. Протидіємо", - зазначив він.

Президент України подякував кожному воїну, який своєю стійкістю забезпечує протидію. Він відзначив бійців 54-ї та 93-ї окремих механізованих бригад, 15-го окремого батальйону 128-ї гірсько-штурмової бригади.

Відео дня

Зеленський повідомив, що сьогодні на Ставці також розглянули питання щодо забезпечення військових боєприпасами, бо "артилерія – це один з ключових факторів". Він зазначив, що доповідали Головнокомандувач, командувачі напрямків, а керівник розвідки доповів щодо актуальних планів окупанта.

Президент повідомив, що відбувається посилення управлінських позицій: у низці регіонів – прикордонних та прифронтових – призначатимуться керівники із воєнним досвідом. "Тих, хто може проявити себе найбільш ефективно в захисті від наявних зараз загроз. Про кожне таке рішення буду інформувати", - зазначив він.

При цьому додав, буде поєднуватись здобутий досвід захисту України – воєнний досвід - із конкретною управлінською роботою на посадах у місцевій та центральній владі.

Що відбувається у Бахмуті

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що впродовж тижня російські окупанти кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута.

Сьогодні у батальйоні "Свобода" розповіли, що російські загарбники змінили тактику - вперше вони одночасно робили штурмові дії на протяжності фронту 7 кілометрів. 

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Герой України генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що місто та район завчасно готували до оборони від російських військ. Система інженерних загороджень та природний ланшафт перетворили його на неприступну фортецю.

Вас також можуть зацікавити новини: