РФ не полишає намірів захопити Бахмут / фото УНІАН

Росіяни й надалі намагаються оточити Бахмут. Вони перекрили трасу з півночі, схід вони теж повністю контролюють. Наразі окупанти хочуть "перерізати" трасу Бахмут - Костянтинівка.

Як розповів в ефірі 1+1 військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, Росія хоче в Бахмуті повторити той сценарій, який влаштувала у Сєверодонецьку: обрізати всі основні шляхи постачання до міста в надії, що ЗСУ звідти вийдуть.

Журналіст каже, що бої за місто-фортецю Бахмут точаться у міській забудові: у південній, східній і північній частині міста. Також Цаплієнко з посиланням на дані розвідки нагадав, що до кінця березня 2023-го року Путін хоче взяти цілий Донбас.

Також військовий кореспондент пояснив стратегічне значення оборони Бахмута, адже він відкриє у разі втрати окупантам шлях на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ, Слов'янськ.

Ситуація в Бахмуті та бої за місто-фортецю

В Інституті вивчення війни заявляли, що Росія змогла зберегти наступальний імпульс у районі Бахмута після декількох місяців важких боїв за рахунок перекидання на цю ділянку десантних частин регулярної армії. 

Раніше американські високопосадовці заявляли виданню Bloomberg, що у США вважають, що Україні доведеться відійти з Бахмута. Українським військовим радять тягнути час, в очікуванні поставок нового озброєння.

3 лютого 2023-го року стало відомо, що під Бахмутом військовослужбовці Національної гвардії України знищили російський штурмовик Су-25

А поступове просування російських окупантів у районі Бахмута створює проблеми з постачанням українського гарнізону в місті. Росіяни встановили вогневий контроль над двома головними дорогами, констатує британська розвідка.

Наголосимо, що запеклі бої за Бахмут Донецької області точаться з літа 2022-го року, та українські захисники мужньо обороняють місто-фортецю.

Вас також можуть зацікавити новини: