Поки бої за Бахмут тривають / фото ua.depositphotos.com

Після чергової "сакральної" для РФ дати (9 травня) Бахмут Донецької області стане росіянам непотрібним.

Таку думку висловив військовий льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, зазначивши, що на війська РФ чекає нова ганьба, вони не зможуть захопити місто, передає 24 канал.

"Це кілька днів перед скрепной датою, у них же проблема зі скріпами, у них ці скріпи і в датах, і в голові, і де їх тільки немає, навіть на туалетах у них ці скріпи висять. Росіяни, що з них візьмеш", - зазначив Світан.

Відео дня

Експерт упевнений, що після невдач до 9 травня цей інформаційний капкан про захоплення міста зніметься - місто буде не потрібне РФ. Росіянам ні до чого буде прив'язуватися, не буде сенсу дотискати Бахмут і втрачати сотні людей щодоби у боях за нього, зазначив Світан.

Бої за Бахмут - останні новини

Як писав УНІАН, керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що готовий передати позиції "вагнерівців" у Бахмуті бійцям глави Чечні Рамзана Кадирова. За його словами, Кадиров погодився встати на позиції "Вагнера" в Бахмуті.

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 5 травня зазначається, що Міноборони Росії змінило пріоритет на полі бою, перемістивши оперативний фокус із захоплення Бахмута на підготовку до українського контрнаступу. Йдеться, що така зміна фокусу російської армії поставила найманців ПВК "Вагнер" і її засновника Євгена Пригожина в потенційно складне становище.