У ЗСУ прокоментували заяву Пригожина про "бахмутську мʼясорубку" / скріншот

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин видав нову заяву щодо мети штурмів Бахмута Донецької області – "вагнерівці" нібито мали створити "бахмутську мʼясорубку для ЗСУ". Водночас українські військові мають інше бачення причин істерики ватажка "вагнерівців".

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ, що Пригожин, мабуть, не до кінця усвідомлює, що "віджимати об'єкти в Африці за допомогою ПВК" – це зовсім не те саме, що протистояти українському війську. 

"Яка м’ясорубка для Збройних сил України, якщо для нас кожна втрата — це біль і кривава рана в серці, тому що там прекрасні наші люди гинуть. Але якщо брати сухі цифри статистики, то іноді доходило до 1:10, і він це прекрасно знає. І він прекрасно знає, що головна причина його істерики – не в якомусь снарядному голоді, тому що вони отримують те, про що ми і мріяти не можемо в кількісному вимірі. Тобто в них у середньому по фронту 25 тисяч снарядів на добу, з яких майже половина – його, які для його угруповання використовуються", – пояснив він.

Відео дня

Водночас речник Східного угруповання військ зазначив, що "вірити Пригожину – це себе не поважати". 

"Людина з поведінкою міського божевільного. То він з трупами фотографується, то розмовляє з ними. То він звертається до президента України, то главкома (Валерія Залужного – ред.), то Шойгу. Людина загнана у безвихідь, адже взяла на себе занадто великі воєнно-політичні обов'язки. Але врешті-решт зрозуміло, що він безграмотний у військовій справі", – наголосив Череватий.

Бої за Бахмут: актуальні новини

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський відвідав українських воїнів на фронті та заявив, що ворог докладає величезних зусиль в намаганні захопити Бахмут до 9 травня. Завдання ЗСУ – не допустити захоплення міста до цієї дати.

Надзвичайними зусиллями захисники України продовжують утримувати Бахмут. Командир роти ударних безпілотників 92-ї окремої механізованої бригади ім. отамана Сірка Сухопутних військ Збройних сил України Юрій Федоренко прокоментував ворожі атаки по місту фосфорними снарядами. Він наголосив, що якогось тактичного успіху противнику це не дає.

Вас також можуть зацікавити новини: