Кримський аеродром Бельбек міг "попасти під роздачу" / колаж УНІАН зі скріншоту з google.com/maps та фото MilitaryArms.ru

У тимчасово окупованому росіянами Криму біля Севастополя на аеродромі Бельбек нібито були спалахи. Аналітик та авіаційний експерт Костянтин Криволап розповів, що на території Бельбеку в основному знаходилися російські винищувачі Су-27 та Су-30.

Там був "цілий авіаційний полк - три-чотири ескадрильї (стандартна кількість літаків в ескадрильї - це 12 штук, - Ред.)", поділився експерт інформацією в ефірі "Київ24". "На Бельбеку були розташовані літаки Су-27, Су-30, і там навіть було чотири МіГ-31К, які тягають на собі "Кинджали" (балістичні ракети, - Ред.). Але вони там якось з'явилися, потім постояли, потім пропали, потім знову з'явилися", - зазначив аналітик.

Криволап підкреслив, що МіГ-31К в Криму - "непостійні відвідувачі". "А загально - це та авіація, яка займається патрулюванням Чорного моря у кримській зоні… Вони літають там, де ще наважуються літати… В основному (на аеродромі Бельбек, - Ред.) - Су-27, Су-30…", - додав він.

Відео дня

Кримський аеропорт Бельбек на карті / скріншот з google.com/maps

Атакований Бельбек - новини, які варто знати

У ніч на 3 грудня в Криму було гучно. Повідомлялося, що в акваторії Чорного моря на підльоті до Севастополя нібито було збито кілька ракет. У проросійських пабліках стверджували, що жодних влучень по Бельбеку немає, і російська протиповітряна оборона нібито відпрацювала "на 5+".

Варто зазначити, що на півострові вже не раз лунали вибухи на військових об'єктах, і супротивники зазнавали втрат. Нагадаємо, наприкінці вересня посіпаки окупантів заявляли, що над аеродромом Бельбек було "ліквідовано" ракету.

Загальні авіаційні втрати ворога на 3 січня 2024 року такі - ліквідовано 329 літаків та 324 гвинтокрили.

Вас також можуть зацікавити новини: