"Білим янголам" вдалось вивезти з Бахмута ще 20 людей / скріншот

Евакуаційні екіпажі поліції "Білий янгол" врятували з пекла Бахмута (Донецька область) ще 20 українців. Люди через обстріли не могли виїхати самостійно.

Про те, який жах довелося пережити українцям під "симфонію" постійних бойових дій йдеться в сюжеті, який показало МВС України в Telegram

Люди розповіли, що окупанти перетворили їхні квартири та все місто на руїни. Через потужні обстріли мешканці постійно ховалися у підвалах і вже забули, що таке сонце та свіже повітря. Перебувати у будинках та квартирах небезпечно цілодобово, ніколи не знаєш, коли туди прилетить снаряд росіян.

Наприклад, одному з мешканців Бахмута снаряд влучив у квартиру. Чоловік отримав контузію та потребував термінової допомоги. Подробиці розповіла одна з мешканок міста. 

"У кухню як влетіло, і у ванну, і в туалет, туди все. А він у квартирі перебував, до зали вийшов", - зазначила вона.

І це не єдиний випадок. Екстренної медичної допомоги у Бахмуті потребують багато цивільних, які, окрім "бойових" травм, дуже виснажені та перебувають у стресі. Українці в сльозах дякують правоохоронцям за порятунок, розуміючи, що найближчим часом навряд чи повернуться додому.

Солдат ЗСУ витяг з Бахмута закривавленого командира

Нагадаємо, що 13 квітня українців вразила історія бойової дружби між молодшим сержантом прикордонної служби та його командиром. Бійці потрапили під обстріл біля Бахмута й отримали важкі поранення.

Найгірше було командиру, через глибоку рану він просто стікав кров'ю та без термінової допомоги загинув би. Справу у руки прийшлось взяти "молодшому". Попри контузію, він зміг врятувати обох. Тепер між ними зовсім інший рівень відносин, вони відносяться один до одного, як рідні люди. 

Вас також можуть зацікавити новини: