Експерт пояснив важливість Часового Яру / фото 148-ма окрема артилерійська бригада

Росіянам поставили за мету захопити Часів Яр і неважливо, станеться це 9 травня чи пізніше, заявив ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий в коментарі "Українській правді".

"Битва за Часів Яр розгортається сама по собі, не до 9 травня, як казали. Адже якби стояла задача взяти до 9 травня, то що, ще 2 дні ми його утримали, а далі зітхнули з полегшенням? У них задача – взяти Часів Яр і байдуже – 9 чи 19 травня", – сказав Дикий.

Він також зазначив, що захоплення міста стане для Росії не тактичною, а стратегічною перемогою, яка дозволить просуватися їй далі. 

Відео дня

"Битва за Часів Яр означає битва за Донбас. Якщо ми втратимо Часів Яр, ми втратимо Донецьку область. Якщо росіяни його візьмуть, то неможливо врятувати цілу велику агломерацію – Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка і Дружківка. Чотири великі міста щонайменше, з них потрібно буде евакуювати все населення. Адже ці міста стануть зоною бойових дій. А враховуючи те, що вони в низині, а Часів Яр – це висота, то й утримати буде досить складно. То ж зараз головна ставка робиться на те, щоб саме утримати Часів Яр", – пояснив Дикий.

За словами експерта, для утримання Часового Яру Україні потрібно мати дві складові – озброєння та особовий склад. І якщо перше вже в дорозі, то з другим можуть виникнути проблеми. 

"Питання в тому, чи вистачить нам людей, щоб його утримати. Я не відкрию таємницю, коли скажу, що в Часовому Яру зараз воюють підрозділи спецназу ГУР. На жаль, це багато мені що сказало. Якщо спецназ ГУР саджають утримувати укріпрайон, це означає, що нікого з командування в резерві не залишилося", – зазначив Дикий. 

Російсько-українська війна триває: важливі новини

За інформацією від Генштабу, РФ продовжує штурмувати позиції Сил оборони по всій лінії фронту. Найскладнішими залишаються Авдіївський, Бахмутський та Куп'янський напрямки.

Захід окупантів у Часів Яр прокоментував боєць НГУ Андрій Отченаш. Він зазначив, що наразі російські окупанти не змогли прорватися до міста

Вас також можуть зацікавити новини: