Супротивник у Бахмуті відкриває "дружній вогонь", зазначив боєць ЗСУ / фото УНІАН

У місті-фортеці Бахмут Донецької області російські загарбники інколи обстрілюють позиції своїж же "товаришів".

Вороги з незрозумілих причин відкривають "дружній вогонь", розповів боєць з позивним "Грек" із 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу зі складу Сухопутних військ Збройних сил України в ефірі "1+1" в межах телемарафону. Співбесідник зазначив, що супротивник стріляє по Бахмуту і його околицях і вдень, і вночі.

"Деякі обстріли припадають і на ворожі позиції. Оскільки, з якихось причин незрозумілих, вони іноді і себе обстрілюють…", - поділився український воїн.

За його словами, наразі певного перегрупування сил супротивника не спостерігається.

Ситуація у Бахмуті - сьогодні це варто знати

Росіяни вже тривалий час намагаються захопити Бахмут й отримують "по зубах". У травні повідомлялося, що захисники України на Бахмутському напрямку рушили вперед. За даними американського Інституту вивчення війни, нашим воїнам в районі Бахмута вдалося звільнити від ворогів майже 17 кв. км території.

13 травня стало відомо, що члени російської приватної компанії "Вагнера", які воюють на Бахмутському напрямку проти українців разом з регулярною армією РФ, стріляють по натовпах російських військових, які тікають. Такою інформацією поділився сам ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Вас також можуть зацікавити новини: