В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Розширення плацдарму ЗСУ у Кринках на Лівобережжі Херсонської області - це не відповідь російським військам на спроби просуватися по Авдіївці, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає "Фокус".

Він нагадав, що це два різних напрямки.

Коментуючи інформацію про те, що росіяни використовують старі гаубиці часів Другої світової, Коваленко сказав, що і ЗСУ таку зброю активно використовують.

Відео дня

Гаубиці М-46 мають калібр 130 мм і у двох сторін залишилося чимало боєприпасів для такої артилерії, хоча самих гармат не багато, пише видання. Крім того, дана гаубиця дуже популярна в КНДР, і Росія може розраховувати на додаткові боєприпаси до цих гармат з Північної Кореї.

"Головне в цих гаубицях те, що осколково-фугасним пострілом вони можуть бити на 25 км, а з реактивними снарядами навіть на 35 км... Такими гаубицями окупанти намагаються досягти паритету з артилерією ЗСУ, які мають середній показник дальності в 30 км, завдяки системам "Сюзанна", КРАБ, М-777", - додав експерт.

Бої в Кринках - актуальне

Як писав УНІАН, станом на 4 лютого в Кринках на Лівому березі Херсонської області тривали позиційні бої.

Зазначалося, що в Кринках проти ЗСУ воюють підрозділи 337-го полку ВДВ (104-та дивізія ВДВ), підрозділи 144-ї ОМСБр (40-й армійський корпус, 18-та ОСА, СМД) та підрозділи 17-го танкового полку (70-та ОМСД) 18-ї ОАА СМД). В останні дні вони безуспішно атакували українські позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: