Захисники України просунулися вперед під Авдіївкою, поділилися в ISW / колаж з фото УНІАН та facebook.com/JointForcesCommandAFU

ЗСУ (Збройні сили України) мають нові успіхи на фронті - просунулися вперед в районі міста Авдіївка Донецької області.

Просування українських сил відбулося на південний захід від Авдіївки, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), посилаючись на кадри з геолокацією, які були опубліковані в понеділок, 5 лютого. "...українські сили нещодавно просунулися на північний схід від Невельського", - з'ясували аналітики.

В Інституті додали, що біля цього населеного пункту та Авдіївки продовжують перебувати підрозділи 110-ї та 1-ї мотострілецьких бригад так званої "ДНР". За відомості українських і російських джерел, позиційні бої тривали, зокрема, в районі Невельського і Первомайського (на південний захід від Авдіївки), біля Сєверного й Тоненького (на захід від міста Авдіївка).

Відео дня

Авдіївка на карті бойових дій / карта understandingwar.org

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Російські окупанти восени минулого року почали активно намагатися захопити Авдіївку. Українська сторона повідомляла, що вороги хочуть оточити це місто. Українські воїни дають гідну відсіч супротивнику. Повідомлялося, що вороги в боях за Авдіївку втрачають дуже багато живої сили і техніки. 

Наприкінці січня 2024 року ветеран і військовий експерт Євген Дикий говорив, що у боях за місто втрати 10 до 1 на користь наших бійців. На думку Дикого, якщо нашим воїнам доведеться залишати Авдіївку, то це буде виключно через "снарядний голод".

Вас також можуть зацікавити новини: