Історик порівняв бої за Авдіївку з подіями Другої світової війни / фото телеграм-канал Ганни Маляр

Штурми Авдіївки Донецької області російськими окупаційними військами нагадують події часів Другої світової війни. Таку думку висловив військовий історик Василь Павлов.

"Тут події навколо Авдіївки можна поєднати з цілою низкою подій часів Другої світової війни на Східному фронті, або скажемо з такою відомою подією, як битва за Ржев, де радянські війська протягом майже 14 місяців атакували незначну територію, як раз і хвилеподібними атаками й величезними втратами не могли її опанувати", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За його словами, це десятки чи сотні подій, які можна назвати "На безіменній висоті". І таких висот, де Червона армія "поклала сотні тисяч своїх вояків" у намаганні встигнути до певної дати чи виконати наказ, було тисячі. 

Відео дня

"Те саме ми зараз можемо бачити й під Авдіївкою: хвилі піхоти, хвилі техніки, які винищуються й це дуже нагадує події Другої світової війни", – резюмував Павлов. 

Війна в Україні: останні новини про події на передовій

Протягом доби на фронті відбулося 68 бойових зіткнень. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, більша частина зіткнень відбулася на Авдіївському та Марʼїнському напрямках. Оперативна обстановка на сході і півдні України залишається складною.  

Тим часом на Таврійському напрямку українські військові завдали ворогу великих втрат. Командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що загальні втратив росіян склали майже 500 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: