Іван Ступак пояснив, навіщо окупанти прагнуть захопити Авдіївку / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська намагатимуться окупувати Авдіївку Донецької області знову і знову, доки не досягнуть мети. Їм потрібно показати успіхи, щоб Кремль міг їх використати під час президентської кампанії перед виборами. 

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак. Він наголосив, що це єдиний напрямок, де окупанти мають найбільше шансів здобути якийсь успіх. 

Експерт зауважив, що хоча російське командування під Авдіївкою береже техніку, особового складу це не стосується, оскільки живу силу знайдуть ще, а от за техніку доведеться відповідати. 

Відео дня

"Авдіївку намагатимуться брати знову і знову вже не перший місяць. Авдіївка – єдине місце на всьому фронті, де хоч щось виходить у російського командування. Місто практично взято в кліщі, п’ять-сім кілометрів залишилося до того, щоб їх зачинити", – пояснив Ступак. 

Військовий аналітик нагадав, що вже скоро в РФ стартує передвиборча кампанія. Вона триватиме до березня.

"Ця перемога дасть змогу на новорічні свята, на різдвяні свята, поки люди сидять за столом, пиячать, їдять олів’є, день і ніч говорити по телевізору про те, яке "велике досягнення" зробила армія РФ – взяла Авдіївку", – резюмував екс-співробітник СБУ.

Бої за Авдіївку: останні новини

Протягом доби, 8 листопада, російські окупанти штурмували Авдіївку за підтримки авіації. У Генштабі ЗСУ розповіли, що на Авдіївському напрямку загарбники атакували в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області. Сили оборони відбили там 11 атак.  

Речник 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь повідомив, що Авдіївка фактично перебуває в напівоточенні з трьох сторін. Бої на тому напрямку не вщухають, росіяни ідуть в атаки щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: