Окупанти не полишають спроб захопити всю Донеччину / фото ua.depositphotos.com

Окупанти зайняли територію в Авдіївці, з якої можуть розвивати рух відразу у трьох напрямках. Про це сказав офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов в ефірі телемарафону, коментуючи можливий розвиток ситуація в Авдіївці і що може вплинути на це.

"Ворог зайняв дійсно такі позиції, які  дозволяють йому розвивати наступ у трьох напрямках. Хто був в Авдіївці, знає, що там є проспект Індустріальний і московити на нього зайшли. Звідти можуть розвивати рух у трьох напрямках. Перший - це на Косохім, другий -  район "Хіміки" і третій - це в сторону хутора Ласточкіна", - зазначив Морозов.

За його словами, щоб не допустити просування ворога необхідно забезпечити українську оборону необхідної кількістю піхоти, відповідним боєкомплектом та дронами. Лише сукупність всього цього разом дозволить зупинити росіян.

Відео дня

"Що призвело до такої ситуації - недостатня кількість особового складу, тобто ми бачили виснажену 110 бригаду, яка вже два роки там героїчно обороняла Авдіївку. Мала кількість боєкомплекту, постійна нестача дронів-камікадзе. Але коли ворог натикається на бригаду, в якій є достатня кількість піхоти,  боєкомплекта і дронів-камікадзе, він зупиняється. Якщо зараз буде таке забезпечення бригад, які зараз обороняють Авдіївку, я впевнений, що критичної ситуації можна уникнути", - сказав офіцер.

За його словами, бійці окремої 3-ї Штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ, яких перекинули в Авдіївку, давно себе зарекомендували як один з ефективних підрозділів, який вміло і з наснагою нищить московську нечисть. І тому, наразі питання стоїть у підтримці боєкоемплектом, дронами. 

"Найбільший вплив зараз має наявність боєкомплекту. Тобто якщо в наших оборонців недастатня кількість боєкомплекту, цей успіх, який здобув ворог, а він зараз дійсно стратегічний, і насправді ситуація дуже критична, то ворог буде продовжувати нарощувати свій успіх", - вважає Морозов.

Він підкреслив, що впевнений в тому, що наші бійці не дадуть "задню", але розвиток подій залежить від того, як арта буде підтримувать піхоту, яка кількість дронів буде в операторів БПЛА.

"Тільки наявність, сплав оцих трьох факторів може зробити злам у цій битві за Авдіївку. Але зараз по факту ми маємо страшенно критичну ситуацію", - сказав військовий.

Говорячи про те, наскільки надійна на його думку  запасна логістична артерія, про яку сказав речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, Морозов заявив: "Не надійна… Ця запасна логістична лінія може в  швидкому часі бути перерізана ворогом. Знову ж таки, якщо буде надостатня кількість  боєкомплекта". 

Бої за Авдіївку: останні новини

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого у 110-й окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка повідомили, що в місто прибуло підкріплення, частину їхніх підрозділів вивели для відпочинку.

Згодом у 3-ій окремій штурмовій бригаді заявили, що їхній підрозділ терміново передислокований для посилення українських сил в районі Авдіївки.

Сьогодні у Силах оборони Таврійського напрямку повідомили, що окупанти не змогли обійти місто з заходу і "полізли напролом в міську забудову", зараз там відбуваються бої.

Вас також можуть зацікавити новини: