Росіяни Авдіївку рівняють із землею / фото Telegram Віталій Барабаш

Російські загарбники при наступі на Авдіївку збільшили на 66% застосування повітряних ударів керованими авіабомбами. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки.

Зокрема, Авдіївка залишається головною метою російських операцій. Росіяни продовжують атакувати у південно-східній межі міста, де відбуваються вуличні міські бої.

"Впродовж останніх двох тижнів, імовірно, що російські сили провели ротацію додаткових сил в сектор Авдіївки, посилюючи тиск на українські позиції в місті. Україна продовжує здійснювати контратаки для забезпечення використання основного маршруту постачання", - наголошує розвідка.

Відео дня

Водночас, російськими окупантами впродовж останніх чотирьох тижнів було запущено в напрямку українських позицій в Авдіївці близько 600 керованих снарядів з тактичної авіації.

Як зазначає розвідка, 5 лютого 2024 року росіяни під час бойових вильотів авіації збільшили кількість ударів керованими авіаційними боєприпасами з 30 до 50 на добу, що є збільшенням на 66% за останні два тижні. Однак, російські винищувачі змушені запускати боєприпаси з такої відстані, яка зменшує їх точність у зв'язку з постійною загрозою від українських систем ППО.

"Росія, майже напевно, продовжить наступальний тиск у цьому районі впродовж наступних кількох тижнів, значною мірою використовуючи тактичну повітряну силу для підтримки її зусиль", - наголошує розвідка.

Бої за Авдіївку - актуальне 

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня російські окупанти нанесли вже більше, ніж 800 авіабомбових ударів по Авдіївці. Місто руйнується щоденно. Від російських ударів багатоповерхові будинки складаються як карткові будинки.

За даними аналітиків OSINT-спільноти DeepState, російські загарбники окупували близько 18% території міста Авдіївка. Зокрема, росіяни перейшли залізничний міст і намагаються через приватний сектор пробитися у напрямку автобази та знаку на в'їзді в Авдіївку.

Вас також можуть зацікавити новини: