Іван Ступак оцінив ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото з телеграм-каналу Ганни Маляр, Facebook Івана Ступака

Російські окупаційні війська мають просування в Авдіївці Донецької області, зазнаючи при цьому величезних втрат. Ситуація в місті дуже важка, розповів колишній співробітник СБУ, військовий аналітик Іван Ступак.

"Ми бачили повідомлення, що 18% міста вже захоплено Російською Федерацією. Ми чули ще в грудні повідомлення головкома Залужного про те, що на горизонті – два-три місяці й доведеться залишити, скоріш за все, місто. І ми бачимо, як просуваються російські військові з використанням каналізаційних систем, десь підкопів, намагаються виходити в тили та перерізати дорогу, що сполучає наш гарнізон з основними базами", – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Ступак додав, що штурми Авдіївки не припиняються з жовтня 2023 року. За різними оцінками, Росія "поклала" там біля 13 тисяч окупантів та кілька сотень танків та бронемашин. 

Відео дня

"Тобто колосальними втратами дається просування Російської Федерації, взяття локацій. Стратегічної переваги це місто не дає взагалі всім, якоїсь автостради на відкрите просування на подальші населені пункти теж немає", – констатував він, наголосивши, що Авдіївка для росіян є тільки політичною ціллю. 

Ситуація на фронті

Російські окупаційні війська намагаються прорвати оборону ЗСУ. За добу, 7 лютого, за даними Генштабу, відбулося 80 боєзіткнень із противником. На Авдіївському напрямку було відбито понад ворожих 30 атак. 

Водночас на під Бахмутом за місяць Сил оборони дронами знищили цілий артилерійський дивізіон РФ. Про це розповів начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" майор національної гвардії Денис Нагорний. При цьому він додав, що снарядів на фронті не вистачає. 

Вас також можуть зацікавити новини: