Під Бахмутом українські захисники дронами знищили артдивізіон РФ / фото t.me/ministry_of_defense_ua

Дрони відіграють вагому роль у війні з російськими окупантами. Зокрема, Сили оборони за допомогою безпілотників знищили цілий артилерійський дивізіон загарбників на Сході. 

"Є певні результати у цьому напрямку. Наприклад, на північному фланзі Бахмута за місяць дронники Сил оборони знищили цілий артилерійський дивізіон РФ. Успіхи є, але від артилерії відмовлятися не можна, це основний засіб підтримки піхоти", – розповів в ефірі "Еспресо" начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" майор національної гвардії Денис Нагорний.

Водночас на передовій суттєво відчувається снарядний голод. Для оборони боєприпасів вистачає, вони компенсуються спільними діями з ротами ударних безпілотних комплексів. Проте наявної кількості замало для відбиття певних позицій чи тактичних дій. 

Відео дня

За словами військового, на окремих ділянках росіяни концентрують велику кількість сил та засобів, артилерію, дрони та авіацію, і в цьому їхня перевага. Це, зокрема, дозволяє ворогу іноді вибивати Сили оборони з позицій. 

"Основний сенс у тому, щоб знищити піхоту противника до того, як вона наблизиться до переднього краю. Але війна перейшла у стадію, коли з кожним днем кількість артилерійських пострілів з обох сторін зменшується. ВПК навіть такої великої країни, як РФ, не здатний сьогодні випускати ту кількість снарядів, як раніше. Минулого року було близько 30 тис. пострілів зі сторони РФ. Сьогодні виконується приблизно 3-4 тис. пострілів з нашого боку й до 10 тис. пострілів з боку росіян, в загальному", – резюмував Нагорний.

Війна в Україні: це варто знати

Протягом доби, 7 лютого, на передовій відбулося 80 бойових зіткнень. У Генштабі зазначили, що окупанти намагаються прорвати оборону українських захисників. Тільки на Авдіївському напрямку було відбито понад 30 атак. 

Тим часом Сили оборони оновили ворожі втрати, завдавши ударів по окупантах. Так, українська авіація уразила 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: