В Україні триває війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Боєць спецпідрозділу "Омега" з позивним "Танто" зауважує, що ситуація довкола Авдіївки дуже напружена, але контрольована. Про це він розповів в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ситуації на Авдіївському напрямку.

Відео дня

"Наразі навколо Авдіївки ситуація дуже напружена. Але завдяки надзусиллям наших оборонців, за рахунок їхніх героїчних, можна сказати, дій ситуація залишається контрольованою", - зазначив боєць.

"Танто" додав, що російські окупанти постійно намагаються штурмувати та "сунуть" на українських військовослужбовців.

"Ми робимо все можливе, щоб їх стримувати", - сказав він.

На уточнення щодо того, чи змінюють росіяни свою тактику у штурмових діях, боєць розповів, що вони її змінюють постійно.

"Декілька штурмів протягом однієї доби можуть різнитися між собою. Перша спроба - це може бути колоною техніки з піхотою. Якщо це не вдається, - потім просто піхотні штурми малими групами", - зазначив "Танто".

Так, за його словами, загарбники постійно шукають якісь "шпарини", де можна продавити оборону Збройних сил України.

Крім того, на запитання, чи дійсно росіяни втрачають більшість техніки, якою вони намагаються штурмувати позиції українських військ, "Танто" зауважив, що дійсно завдяки артилерії та FPV-дронам "досить ефективно вдається їх знищувати".

"Можна сказати так, що поля навколо Авдіївки поступово перетворюються на звалище російського металобрухту. А посадки перетворюються на цвинтар для російських солдат", - сказав військовослужбовець.

Він також розповів, що ворог також використовує і FPV-дрони, і розвідувальні дрони.

"Наразі можна сказати, що у нас в цьому аспекті з ними паритет. Але ми прагнемо до того, щоб домінувати в цьому над ними максимально", - наголосив "Танто".

Раніше військовий та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів, що президент Росії Володимир Путін хоче показати своєму суспільству помсту за знищені над Азовським морем російські літаки.

За його словами, окупанти провели перегрупування військ і певні ротаційні дії. Тимочко зауважує, що Путін "надав завдання зайняти Авдіївку, щоб погасити хвилю невдоволення в російському суспільстві у рамках крайніх подій з літаками РФ".

Він стверджує, що у росіян є розуміння того, що час не чекає і грає не на їхню користь щодо захоплення Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: