Євген Дикий прокоментував ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Обстановка в Авдіївці Донецької області, де точаться важкі бої, вранці 12 лютого була дуже близька до критичної. Проте туди було перекинуто свіжі резерви і, можливо, ситуація зміниться.

"Туди було перекинуто свіжі наші резерви, при тому дуже серйозні. Тому, можливо, зараз ми побачимо перелом ситуації. Станом на сьогоднішній ранок ситуація була дійсно дуже близька до критичної, тому що битва за Авдіївку – це насамперед битва за логістику. Якщо ми подивимося на карту, то побачимо що Авдіївка зараз – це ніби ніж, встромлений вглиб окупованих територій, і це такий вузький виступ. Цей виступ тримається всього на одній трасі, якою завозиться БК і вивозяться поранені. Поки ця траса працює, в принципі, там є можливість триматися", – розповів в ефірі телеканалу "Київ24" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий. 

'Можливо, побачимо перелом': ветеран АТО прокоментував перекидання резервів до Авдіївки

За словами експерта, на сьогоднішній день ворог перебуває на відстані 700 метрів від цієї траси. 

Відео дня

"З одного боку, це взагалі майже нічого. Якби ми говорили за цивільне життя, ви ж самі розумієте, що 700 метрів проходяться за кілька хвилин. Але на війні відстані дуже нелінійні. Там бувають такі 700 метрів, які доводится проходити тижнями. Так чи інакше, фактично ворог вже дуже близько до цієї дороги життя", – констатував ветеран АТО.

Бої за Авдіївку

Військовий аналітик видання BILD Юліан Рьопке вважає, що Авдіївка може впасти найближчими днями або тижнями. Причина, за його словами, полягає в кількісній перевазі ворога – при чому, як у особовому складі, так і в озброєнні.  Особливо небезпечною є ситуація в центрі міста, каже Рьопке. 

Кількома днями раніше про те, що російські окупаційні війська опинилися "на межі захоплення" Авдіївки, писало видання The Telegraph. Тоді зазначалося, що "цінність Авдіївки швидше символічна, ніж стратегічна". 

Вас також можуть зацікавити новини: