РФ залишилося близько 200 метрів до одного з останніх шляхів постачання угруповання ЗСУ / Телеграм канал Ганна Маляр

Російські війська продовжують просуватися в Авдіївці на двох напрямках. До оточення міста залишилися максимум тижні.

Експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке повідомив, що особливо небезпечно є ситуація в центрі міста. Там збройним силам РФ залишилося близько 200 метрів до одного з останніх шляхів постачання угруповання ЗСУ.

Експерт пояснив, що є ще одна дорога, яка веде в населений пункт біля села Північне, але й там РФ знаходиться в "сотнях метрів". 

Відео дня

"Якщо ці шляхи переріжуть, місто буде оточене і впаде. Поки що це не так, але деякі виходять із того, що до цього залишилися дні або максимум тижні", - заявив Рьопке.

Аналітик пояснює, що РФ має успіхи на цьому напрямку через кількісну перевагу – наразі вона становить близько п'яти до одного. Крім того, РФ має перевагу у повітрі. По місту постійно б'ють фугасними авіабомбами ФАБ-500, ФАБ-1000 і ФАБ-1500. 

Водночас із цим, за інформацією BILD, в Україні немає достатньої кількості засобів ППО, аби відбивати ці атаки. 

"ЗСУ не вистачає і солдатів на землі, тому часто проти груп російської піхоти, що наступають, діють самі безпілотники", – пише BILD

Ситуація в Авдіївці - останні новини

За інформацією Forbes, Україна могла відправити до Авдіївки одну з найкращих своїх бригад – третю штурмову. Видання зазначає, що вирішивши залишитися і боротися, українські війська беруть на себе величезний ризик.

Як повідомив командир 47 окремої механізованої бригади Дмитро Рюмшин, РФ перестала проводити "м'ясні штурми" під Авдіївкою. Натомість вони надають перевагу штурму малими групами. 

Вас також можуть зацікавити новини: