Петро Черник оцінив ситуацію в Авдіївці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Ситуація в Авдіївці загрозлива і небезпечна. Водночас вона є абсолютно зрозумілою, оскільки російський диктатор Володимир Путін дав наказ брати місто за будь-яку ціну, як було із Бахмутом. 

Про це в інтервʼю "24 каналу" розповів полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Черник. Він нагадав, що для захоплення Бахмута, який окупанти вщент зруйнували, "22 тисячі тільки ПВК "Вагнера" за 10 місяців поклали вбитими".

"Це лише одна структура, не кажучи про регулярні війська – вони втратили не менше. Якщо це все помножити на поранених, то виходить від 100 до 150 тисяч. Декілька тижнів тому співвідношення втрат по особовому складу (в районі Авдіївки, – ред.) – 1 до 15. Це щось немислиме. Навіть у Другу світову нічого подібного не було", – наголосив Черник. 

Відео дня

Водночас експерт зазначив, що навіть якщо доведеться відходити з Авдіївки, катастрофи не буде.

"Ми дуже боялися, що як відійдемо з Бахмута, то все впаде. Ні, тримаємо околиці дотепер, противник у жодний спосіб просунутися не може. На тому стоїмо вже добрий рік. (...) Битви можуть бути програні. Украй важливо виграти війну. І історія рясніє безліччю таких випадків", – констатував він.

Бої за Авдіївку: останні новини

The Telegraph випустило матеріал, в якому пише, що російські загарбники, схоже опинилися на межі захоплення Авдіївки Донецької області. Зазначається, що "цінність Авдіївки швидше символічна, ніж стратегічна". 

Водночас у Генштабі ЗСУ у вечірньому зведенні 10 лютого розповіли, що понад дві третини всіх атак за добу припало на Авдіївський та Мар'їнський напрямки. Тільки на Авдіївському українські захисники відбили 32 ворожі атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: