Військовий описав ситуацію в районі Авдіївки на Донеччині / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти проводять перегрупування в районі Авдіївки Донецької області. Метою ворога на найближчий час може стати вихід на залізничну колію у північній частині міста та на коксохімічний завод.

Таку думку висловив в ефірі "Еспресо" спецпризначенець, офіцер ЗСУ Ігор Лапін. Він нагадав, що оборона Авдіївки тримається вже 9 років, і великих просувань у окупантів там не було. Проте останнім часом хвилі атак противника дають "для нас негативні результати". 

"Росіяни намагаються по флангах оточити гарнізон Авдіївки. На мою думку, зараз ми бачили дуже серйозні бойові зіткнення у першій хвилі, наші напалили там купу ворожих танків та бронетехніки. Потім ворог перегрупувався, і була друга хвиля. Думаю, зараз у противника йде процес перегрупування, підвозяться свіжі сили, до того ж погодні умови нині не грають на руку для тих, хто хоче атакувати. Однак вони знову підуть", – сказав він.

Відео дня

Основним пріоритетом для окупантів зараз є вихід на залізницю та Авдіївський кокосохімічний завод. Вихід на цей обʼєкт дасть ворогу змогу організувати вогневі позиції, звідки він зможе дошкуляти логістиці українських військ. 

"Бої там йдуть дуже запеклі. Це наступальні дії армійського рівня, тобто діють не якимись маленькими групами, а залучені серйозні резерви. А в інформаційному полі для нас є позитивним те, що росіяни знімають деякі підрозділи з Куп'янського напрямку, отже стратегічного резерву у них нема. Якщо знімають, значить, їм не вистачає. Однак та кількість ворожого особового складу, а деякі аналітики говорять про 50 тис. голів, то це багато для організації м'ясних штурмів, які вміють робити росіяни. Також ми розуміємо, що на Авдіївському напрямку досить серйозна артилерійська підготовка йде з боку росіян", – наголосив Лапін.

Зараз окупанти  накопичують ресурси. Навіть попри перегрупування, російська  артилерія не вщухає. На думку військового, зараз вкрай необхідно будувати другий і третій ешелони оборони, робити мінування і укріплювати фланги. 

Війна в Україні: ситуація в районі Авдіївки

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що російські окупаційні війська концентрують в районі Авдіївки Донецької області велику кількість людей та техніки. За його словами, військової доцільності в таких діях ворога немає. Він також зауважив, що операції противника є наслідком політичного рішення.

Крім того, росіяни не полишають спроб захопити авдіївський терикон. Олександр Коваленко наголосив, що фактично він перебуває у сірій зоні. Перебувати там постійно дуже небезпечно. Також там неможливо розмістити артилерійські позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: