Експерт розповів про хитрий план Залужного під Бахмутом / фото ua.depositphotos.com

Збройні Сили України під Бахмутом беруть російських окупантів у кліщі. На цьому напрямку фіксується інтенсифікація наступальних дій української армії.

"Для того, щоб зрозуміти, що відбувається під Бахмутом, потрібно подивитися на карту, на якій ясно видно, що Збройні Сили України рухаються, починають стискати кліщі навколо такого "язика", який спрямований у бік Іванівського. Це населений пункт на північний захід від Бахмута і там є такий "язик", зайнятий російськими військами, і там починають стискати "кліщі". ЗСУ підрізають з півночі і з півдня", - розповів військовий експерт Юрій Федоров.

При цьому він зазначив, що ЗСУ просуваються і з іншого боку, що свідчить про інтенсифікацію наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Бої за Бахмут - що відомо

14 травня заступник голови Міноборони Ганна Маляр заявила, що українські захисники захопили російські позиції на околиці Бахмута. Крім того, бійці Сил оборони взяли в полон російських солдатів.

У свою чергу колишній командир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін заявив, що наступальний потенціал росіян на Бахмутському напрямку суттєво знизився. Однак так званого "снарядного" голоду ні у найманців ПВК "Вагнер", ні у регулярної армії РФ немає.

Вас також можуть зацікавити новини: