Експерт розповів, що чекає на Бахмут внаслідок важких боїв / фото УНІАН

Під час спроб захопити Бахмут Донецької області російські окупанти рівняють місто з землею. Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак пророкує колись великому місту долю Марʼїнки, вщент знищеної російськими загарбниками.

"Бої – просто катастрофічно жахливі. І я не уявляю, що залишиться від цього міста", – наголосив Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, наімовірніше, Бахмут повторить долю Марʼїнки, що знаходиться неподалік тимчасово окупованого Донецька. Він додав, що міські бої – "одні з найстрашніших боїв, які можна собі уявити".

Відео дня

"Вони можуть іти довго, криваво і не завжди перспективно для кожної сторони. Під час нападу застосовуються всі можливі сили та засоби: і авіація, і керовані бомби, і некеровані бомби, і артилерія. Тобто знищується район за районом, квартал за кварталом, вулиця за вулицею для того, щоб протиснутися вперед", – пояснив експерт.

Бої за Бахмут

З кінця серпня 2022 року не припиняються важкі бої за місто Бахмут на Донеччині. Колись насичене життям, воно перетворилося на зруйновану фортецю, за яку кожен день героїчно борються українські військові. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сході зараз точаться дуже жорстокі бої. Він назвав Бахмут і Марʼїнку одними з тих міст, де вирішується, яким буде наше майбутнє, і де це майбутнє виборюється. 

Аби Бахмут встояв, українські військові платять надзвичайно високу ціну. 13 березня стало відомо, що в боях за місто загинув командир роти 93-ї механізованої бригади ЗСУ "Холодний Яр" старший лейтенант Олександр Басалига. Йому був 31 рік.

Вас також можуть зацікавити новини: