Росіяни готові тікати з-під Бахмута, зазначив експерт / фото ua.depositphotos.com

Росіяни не зможуть втриматися у Бахмуті, вони вже готові тікати звідти.

Про це свідчить остання заява ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про те, що для майбутнього контрнаступу Україна зібрала до 400 тисяч чоловік особового складу, зазначив льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України в запасі, військовий експерт Роман Світан.

"Проблема у Пригожина та, що він прекрасно знає своє становище на цей час у районі Бахмута. Особливо після того, як вони вийшли за Бахмут у бік Слов'янська. І він приблизно уявляє, що йому потрібно буде говорити росіянам, чому він побіг. Найближчим часом він почне тікати", - з упевненістю заявив експерт.

За словами Світана, якщо ЗСУ почнуть рух в районі Бахмута і Білогорівки, то там дуже незручне становище для оборони, і росіяни не зможуть втриматися: "Тому одного корпусу вистачить для того, щоб Пригожин просто побіг, його ОЗУ".

Тому він зараз і розповідає про готову до наступу 400-тисячну українську армію, щоб виправдати свою втечу, вважає експерт.

Завління Пригожина про контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що ЗСУ підготували для контрнаступу до 400 тисяч особового складу.

"Через тиждень орієнтовно українці повинні почати наступ. Зараз вони поки не починають - чекають, коли остаточно просохне грунт. Може бути, чекають на додаткові "прибамбаси" - ракети, бронетехніку", - також сказав він.

Коментуючи цю заяву, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що росіяни вже змирилися з тим, що їм контрнаступ ЗСУ не зупинити.