На Ставці верховного головнокомандувача підтримали подальше утримання й захист Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Члени Ставки верховного головнокомандувача підтримали подальше утримання й захист Бахмута. На засіданні обговорили темпи та обсяги надходження зброї.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 14 березня, провів чергове засідання Ставки. Зокрема, на засіданні заслухали доповіді головнокомандувача Збройних сил України й командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ про актуальну ситуацію на фронті.

"Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста Бахмут", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів сил оборони на передовій. Окремо було обговорено темпи та обсяги надходження техніки й озброєння від партнерів України та їх розподіл по угрупованнях військ.

У засіданні взяли участь: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків. До засідання також долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Бої за Бахмут - що відомо

Російські окупанти намагаються захопити Бахмут в Донецькій області ще з кінця серпня 2022 року. За місто-фортецю тривають бої. Росіяни несуть величезні втрати, але не полишають спроб шутрмувати Бахмут.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Бахмут і Марʼїнка - це одні з тих міст, де вирішується, яким буде наше майбутнє, і де це майбутнє виборюється. 

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак вважає, що тривалі бої за Бахмут перетворять його на другу Мар'їнку, від якої вже не залишилося нічого.

Вас також можуть зацікавити новини: