В останні дні на Бахмутському напрямку спостерігають мінімум боєзіткнень / фото ua.depositphotos.com

Російські війська суттєво зменшили активність на Бахмутському напрямку фронту. За добу там зафіксували всього чотири боєзіткнення, розповів речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ворог суттєво зменшив свою активність на Бахмутському напрямку. За останні дні ми спостерігаємо мінімум боєзіткнень. За цю добу було чотири бої", - розповів він.

Крім того, росіяни продовжують активно прикривати свої ротаційні заходи вогнем артилерії. За цю добу ствольною та ракетною артилерією окупанти нанесли 436 ударів. ЗСУ наносили удари у відповідь: 59 окупантів було знищено, 103 - зазнало поранень. 

Відео дня

"Також було знищено дві станції радіоелектронної боротьби, безпілотний апарат ZALA, гармату "Гіацинт", два автомобілі з боєприпасами,  два склади з боєприпасами і протитанковий ракетний комплекс", - додав речник. 

Бої за Бахмут - подробиці

Як повідомляв УНІАН, з початку серпня 2022 року тривають бої за Бахмут, під час яких російські окупаційні війська наступали та обстрілювали місто, використовуючи різноманітну важку зброю, включаючи заборонені фосфорні снаряди. Внаслідок постійних атак, Бахмут зазнав серйозних руйнувань.

20 травня, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повідомив, що його найманці повністю захопили Бахмут. У той же час, українські військові стверджували, що місто не повністю окуповане і Збройні Сили України контролюють деяку його частину.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, 31 травня в Бахмуті спостерігалося збільшення артилерійських обстрілів, рівнями схожих на найінтенсивніші фази боїв за місто. У той же час, українські військові продовжували просування на Бахмутському напрямку.