Череватий розповів про обстановку біля Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни продовжують штурмувати Бахмут Донецької області, але кількість бойових зіткнень помітно зменшилася.

"Потрібен ще аналіз. Якщо брати два останні дні, то вчора на Бахмутському фронті було 18 штурмів, сьогодні 17. До того було від 30 і до 50 і більше", - повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону.

Однак, говорити про те, що окупанти стали атакувати менше, зарано. Потрібна детальна верифікація та аналіз дій ворога. Можливо, у росіян просто проходить рокіровка резервів.

Відео дня

"Вогонь поки (ворог) веде такий же щільний по Бахмутському напрямку: 268 було всього, 94 обстрілу тільки самого міста і 17 бойових зіткнень в цілому, 13 в районі самого Бахмута", - продовжив він.

Всього було знищено: танк ворога, по одній БМД і БМП, САУ "Гвоздика", два безпілотники, ротний командно-спостережний пункт і 10 бойових складів з боєкомплектами.

Бої за Бахмут - актуальне

Нагадаємо, днями у розвідці Великобританії заявили, що наступ Росії на Бахмут майже зупинилося через виснаження російських військ.

Після цього спікер східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що поки рано говорити про повну зупинку російського наступу в районі Бахмута. Місто залишається епіцентром бойових дій.