"Бої надскладні": військовий розповів, чи є в окупантів успіхи під Бахмутом

Росія стягує на Бахмутський напрямок все, що є боєздатним.

Офіцер батальйону "Свобода" Нацгвардії Андрій Іллєнко заявив, що ситуація на Бахмутському напрямку залишається контрольованою. Ворог не має ні стратегічних, ні тактичних успіхів на тій ділянці фронту. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він зазначив, що ситуація довкола Бахмута все ще складна. Проте російським окупантам не вдається прорвати нашу оборону.

"Ситуація продовжує бути складною. Сказати, що вона позитивна - не можна, але головний позитив полягає в тому, що ворогу не вдається нічого зробити. Всі його спроби прорвати нашу оборону, захопити або оточити Бахмут успіху не мають", – пояснив Іллєнко.

Військовий нагадав, що це все дається великою ціною. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої.

"Це все дається великою ціною. Ворог не може просунутися, у нього немає ні стратегічних, ні тактичних успіхів, хоча він сюди кидає все, що у нього є зараз. Все, що є боєздатним, стягується сьогодні на Донбас і, перш за все, на Бахмутський напрямок. Бої дуже важкі, бої надскладні. Попри все це ситуація є контрольованою", – резюмував Іллєнко.

Бої за Бахмут: останні новини

Британські розвідники заявили, що російські найманці з ПВК "Вагнер" поки що відіграють важливу роль у боях біля Бахмута. Окупанти використовують проти української армії погано навчених засуджених.

Аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що через "вагнерівців" в армії РФ посилюється розкол. За оцінкою експертів, роль найманців Пригожина в операціях навколо Бахмута може посприяти розколу між різними фракціями в російській армії, а також дискредитуватиме маріонеток Кремля з "ДНР" та бойовиків, якими вони командують.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що місто Бахмут у Донецькій області українські захисники тримають, хоч російські окупанти роблять усе, щоб там не залишилось жодної цілої стіни.

Вас також можуть зацікавити новини: