Військовий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Для того, щоб покращити важку ситуацію на Бахмутському напрямку, українським військовим необхідна додаткова зброя та збільшення особового складу для можливості проводити ротації.

Як розповів в ефірі Апостроф TV молодший лейтенант, командир роти батальйону "Свобода" Нацгвардії України Євген Оропай, російські мобілізовані постійно штурмують українські позиції, що виснажує наших бійців. 

"Ситуація під Бахмутом може змінитися, якщо нам підвезуть більше танків, будуть працювати більше дул мінометів та артилерії, якщо буде працювати авіація. Людей на цьому напрямку вистачає, але не вистачає для ротації. Хлопці іноді по три-п'ять діб сидять в холодних окопах, недоїдають, недогріваються, хворіють. Складна ситуація в тому, що оці хвилі мобілізованих постійно штурмують наші позиції і це виснажує наших побратимів. Постійно по позиціям працює артилерія, танки, піхота закидує гранатами", – пояснив боєць.

Відео дня

Незважаючи на це, Оропай вважає, що російським окупантам не вдасться виконати цілі і захопити Бахмут до Нового року. 

"Я вважаю, що до Нового року вони не виконають своїх цілей взяти Бахмут. У них немає можливостей зараз зайти на 10-12 км вглиб території та закріпитися там. До Нового року вони будуть товктися на своїх позиціях, а після цього, я сподіваюся, що нам дадуть підкріплення з тих військових, які зараз проходять навчання, які допоможуть здійснити контрнаступ", – зазначив він.

Бої за Бахмут: що відомо

Воїни Грузинського легіону ліквідували штурмову групу найманців ПВК "Вагнер" у районі Бахмута на Донеччині. Втрати окупантів склали близько десятка загарбників.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Бахмут має важливе значення і якщо російські окупанти його захоплять, то зроблять з цього "взяття Берліна". 

13 грудня військовослужбовець батальйону "Свобода" Національної гвардії України Ярослав Лисенко заявив, що, незважаючи на морози, українські військові продовжують утримувати Бахмут. Він зазначив, що під Бахмутом "стабільно важко", і у ворога є певні успіхи. Проте скоро на українські позиції підійде підмога. 

Вас також можуть зацікавити новини: