Бої за Бахмут: Залужний каже, що обстановку вдалось стабілізувати

Цього вдається досягти завдяки титанічним зусиллям Сил оборони України.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що на Бахмутському напрямку вдається стабілізувати обстановку. Про це Залужний повідомив у соціальній мережі Facebook за підсумками телефонної розмови з начальником Штабу оборони Великої Британії адміралом сером Тоні Радакіном.

"Поінформував колегу про оперативну ситуацію по всій лінії фронту. На Бахмутському напрямку - найбільш складно. Завдяки титанічним зусиллям Сил оборони обстановку вдається стабілізувати", - заявив Залужний.

Також головнокомандувач ЗСУ додав, що у розмові обговорювалось питання посилення української ППО. "Домовилися розвивати співпрацю і підтримувати зв‘язок", - додав Залужний.

Разом з тим він вдячний Радакіну за підтримку. "Завдяки допомозі партнерів ми тримаємося і неодмінно здобудемо перемогу", - зазначив Залужний.

Війна в Україні – ситуація на фронті

Бахмут залишається епіцентром найзапекліших боїв. Напередодні командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський констатував, що у битві за Бахмут найманці "Вагнера" видихаються, і ЗСУ цим скористаються.

Разом з тим з’явилась інформація, що через великі втрати серед окупантів Росія вимушена вже залучати до розбитих загонів "Вагнера" регулярні війська.

Другим за напруженістю залишається Куп'янсько-Лиманський напрямок, де ворог намагається виявляти активність і атакувати вже декілька тижнів підряд. Також цей напрямок є "лідером" за обстрілами з артилерії та інших систем ураження.

Інститут вивчення війни вважає, що росіяни, імовірно, роблять Авдіївку ще одним пріоритетом у своїй широкомасштабній операції, оскільки її захоплення дозволило б РФ відновити наступ на Вугледарському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: