Бої за Харківську область: військовий експерт пояснив, як ЗСУ вдалося досягти успіхів (відео)

За словами експерта, під час контратаки на харківському напрямку Україна суттєво поповнила свій обмінний фонд.

Військовий експерт Юрій Федоров прокоментував успішний український контрнаступ у Харківській області та пояснив, чому ЗСУ вдалося за лічені дні прогнати ворога із захопленої ним території.

Про це він розповів в ефірі ФЕЙГІН LIVE.

"Найпростіша і найбільш лапідарна характеристика того, що сталося в Харківській області, це називається терміном "каскадне обвалення фронту", - говорить експерт.

За його словами, ЗСУ продемонстрували творчий підхід і під час планування операції, й під час її реалізації.

"Якщо подивитися на співвідношення сил, з боку РФ угруповання нараховувало до 12 батальйонно-тактичних груп. Той факт, що вона була розгромлена протягом 5 днів, свідчить про нову військову тактику", - пояснив Федоров.

Він додав, що всі карти боїв свідчать про те, що українські військові виходять до кордону з РФ. Це сталося завдяки тому, що Україна змогла зосередити війська у потрібний час і в потрібному місці. За його словами, розвідка тут зіграла одну з вирішальних ролей. А РФ "прохлопала" цей момент.

Крім того, під час контратаки ЗСУ відмінно продемонстрували взаємодію піхоти, артилерії та авіації, каже військовий експерт. Також були стрімкі темпи наступу, під час яких противник розгублений і не може належним чином підготувати сили для відбиття.

Нагадаємо, на півдні та в Харківській області триває контрнаступ ЗСУ. За словами президента Володимира Зеленського, всього з початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч квадратних кілометрів.

Генштаб звітує про десятки деокупованих сіл. 8 вересня стало відомо про взяття під контроль Балаклії, західні ЗМІ пишуть про звільнення Ізюма, бої тривали в Куп'янську – важливому залізничному сполученні окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: