Путін хоче змістити фокус уваги від України / фото ua.depositphotos.com

Полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант заявив, що країни Євросоюзу та США залишаються об'єднаними, і це грає не на користь президента РФ Володимира Путіна.

"Мета Путіна - завоювати Україну, він і досі хоче це зробити. Путін хоче посіяти хаос всюди, де тільки можливо. Першим його пріоритетом є намір змістити й відвести фокус уваги від України країн-членів НАТО. Другим пріоритетом є те, що Путін хоче роз'єднати ЄС та США. Він розуміє, що країни ЄС залишаються об'єднаними, і це грає не на його користь", - додав Грант в ефірі "Еспресо".

За його словами, російський лідер хоче мати більше партнерів і союзників. Для цього він намагається отримати маріонеткових очільників у парламентах в низці країн.

Відео дня

"У Словаччині, Угорщині, Латвії, Болгарії Путін хоче посіяти своїх маріонеткових очільників у парламентах. Ми не повинні дивитися на цю ситуацію лише, як на війну на полі бою. Так, Путін буде продовжувати вести бойові дії в Україні, але ще дуже багато чого діється, окрім цього", - підсумував Грант.

Війна в Україні - останні новини щодо Путіна

Як нещодавно писав Telegraph, Путін намагається використати війну у Ізраїлі, щоб покращити репутацію Росії, але його вже нічого не врятує.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував керівника Кремля за його попередження про жертви серед мирного населення в ході конфлікту між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупуванням ХАМАС.

"Я більш ніж обурений, коли чую, що російський президент повсюдно попереджає про те, що можуть бути жертви, цивільні жертви військових зіткнень. Цинічніше не буває", - підсумував політик.

Вас також можуть зацікавити новини: