Глен Грант розповів, що може змінити ситуацію на передовій в Україні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуацію на полі бою в Україні може змінити прорив, активний контрнаступ українських військ. Таку думку висловив полковник армії Великої Британії у відставці, військовий експерт Глен Грант.

"Прорив на лінії зіткнення, де російські сили могли б просто розсипатися. Так, окупанти хочуть десь прорватися на Донеччині. Ми знаємо, що 110-та бригада ЗСУ їх відштовхує, стримує. Вони наступають, вони гинуть, але далі наступають", – зауважив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Глен Грант наголосив, що Силам оборони України буде дуже важко, якщо окупаційні війська РФ і надалі продовжуватимуть атаки.

Відео дня

"Ми розуміємо, що з боку України також гинуть люди. І вже важко замінити натреновані кадри. Можуть бути й інші атаки на Запорізькому й Донецькому напрямках. Сподіваємось, що ЗСУ вдасться прорватися. Ось, що справді може змінити ситуацію на полі бою", – резюмував британський полковник у відставці.

Війна в Україні: важливі новини за 19 жовтня

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відвідав українських воїнів, які утримують Авдіївку Донецької області, що вже котру добу активно штурмують окупанти. Він наголосив, що росіяни не полишають спроб оточити місто. Українські захисники продовжують героїчно відбивати ворожі атаки і завдавати ворогу величезних втрат.

Тим часом у Генштабі ЗСУ повідомляють, що росіяни намагаються атакувати на кількох напрямках. Загалом на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень, відбито десятки атак противника.  

Вас також можуть зацікавити новини: