Українські бійці продовжуть стримувати російські війська / фото 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка

Збройні сили України відбили десятки атак ворога на кількох напрямках. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, протягом доби відбулося понад 70 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області та ще близько 10 атак противника в районі Надії Луганської області.

На цьому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки, Подолів та Піщаного Харківської області, а артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

Відео дня

На Лиманському напрямку Сили оборони України відбили атаки російських окупантів в районі Макіївки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Спірне, Виїмка та Веселе Донецької області, а від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.

"На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області", - йдеться у повідомленні і зазначається, що під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Авдіївки, Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області, де Силами оборони було відбито понад 10 атак ворога.

Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Бердичі Донецької області, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

"На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки Донецької області, де Силами оборони відбито 11 атак ворога. Також противник завдав авіаційних ударів в районах Олександрополя та Новомихайлівки Донецької області", - повідомили у Генштабі і додали, що під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилося близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районі Золотої Ниви Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледару та Павлівки Донецької області, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Роботиного та Новоданилівки Запорізької області; артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, а на Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Берислава та Веселого Херсонської області.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - наголосили у Генштабі.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Війна в Україні - актуальне

Раніше начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш зауважив, що російські окупаційні війська намагаються максимально покращити свої позиції і стабілізувати ситуацію на Бахмутському напрямку, оскільки на сході України починається сезон дощів.

За його словами, на цьому напрямку дуже інтенсивно тривають, зокрема артилерійські дуелі. Водночас по позиціях ЗСУ ворог активно застосовує не лише артилерію, а й міномети.

Вас також можуть зацікавити новини: