Буданов розповів про участь у бойових виходах / фото Ковальчук Віктор / УНІАН

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що іноді його безпосередня участь у бойових виходах необхідна, оскільки присутність керівника підбадьорює та мотивує бійців.

"Іноді вона (присутність - ред.) обов'язкова. Тому що всі ми люди. І всім інколи буває страшно. Іноді знаходжу варіанти, як це зробити (підбадьорити бійців - ред.)", - заявив очільник ГУР у фільмі Дмитра Комарова "Рік Харківщина".

Відповідаючи на те, чи виправдано ризик втратити главу розвідки під час війни, Буданов зазначив, що це питання суто риторичне.

Відео дня

"Якщо це дало позитивний результат, значить це було зроблено правильно. Якщо результату позитивного не має, значить були помилки. Переможців не судять. Це давня мудрість, але вона правильна", - пояснив глава ГУР Міноборони України.

Участь Буданова в операціях

Як раніше повідомляв УНІАН, глава ГУР відомий тим, що бере безпосередню участь у деяких операціях своїх підлеглих. Часто, йдеться про виконання завдань, де від початку розклад сил  - не на користь України через кратну перевагу ворогів, зазначив командир. Одного разу він силою переконання змусив штурмову групу з 19 окупантів здатися в полон, поговоривши з ними по рації.

За словами спецназівця, в цей момент більшість бійців ГУР навіть не знали, що з ними пліч-о-пліч бореться Буданов. Коли голос глави відомства несподівано пролунав по рації, у команди стався сплеск морального духу.

Вас також можуть зацікавити новини: