Місце вибуху бомби в Бєлгороді / фото t.me/bazabazon

Інцидент в Бєлгороді, коли Z-літак скинув дві бомби на місто, триватимуть. Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому це неминуче.

Він зазначив, що на Бєлгород бомби було скинуто звичайним способом – без застосування механізмів аеродинамічного планування. Це добре видно на відео з камер спостереження.

"Вона падала абсолютно вертикально і ніякого планування не було. І на ній навіть не видно розкритих крил. Вони злетіли з цієї бомби, значить вони були погано закріплені", – зазначає експерт.

Жданов допустив, що бомби на Бєлгород могли скинути спеціально в рамках провокації з метою дегуманізувати українців в очах росіян. Однак більш імовірною версією він все ж вважає "розхлябаність" в російській армії, через яку бомби були підвішені на літак неправильно і "звалилися несанкціоновано".

Експерт також зробив й інший висновок з інциденту в Бєлгороді. Очевидно, російські пілоти для орієнтації на місцевості лінуються використовувати навігаційні прилади і карти, а замість цього орієнтуються за вогнями міста внизу. Тому вони і далі будуть літати прямо над вулицями.

"Це тільки початок таких ось технічних помилок і курйозів, які відбуваються зі Збройними силами Росії. Далі буде більше. Жителі Бєлгорода адже прекрасно знають, як "повертаються" ракети, випущені по Україні – піднімаються вгору, гаснуть і падають практично біля стартових позицій. Ось так війна прийшла тепер і в Росію", - зазначає експерт.

Інцидент з бомбами в Бєлгороді

Увечері в четвер, 20 квітня, в центрі Бєлгорода стався потужний вибух, на місці якого утворилася 20-метрова вирва. Попри потужність вибуху, ніхто не загинув і обійшлося без масштабних руйнувань.

Незабаром Міністерство оборони Росії визнало, що на місто впала авіабомба з російського бомбардувальника, що пролітав над вулицями. Пізніше стало відомо, що бомб було дві. Друга впала недалеко від першої, але не вибухнула, а просто зарилася в грунт.

Вас також можуть зацікавити новини: