"Це не спрацювало": Зеленський пояснив, для чого РФ влаштувала "атаку" на Кремль

На думку президента, цей обман не спрацював ні для російського суспільства, ні для ворожих пропагандистів.

Атака безпілотників на російський Кремль, яка відбулася у ніч на 3 травня, ймовірно, була російською операцією для виправдання чергових атак на Україну. 

Таку думку президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв’ю ВВС, заявивши про непричетність України до атаки та відкинувши звинувачення Росії у цьому.

За словами президента, цей удар міг бути російською операцією, яку здійснили для виправдання ударів по українським територіям.

"Вони постійно шукають щось як виправдання для себе. Говорять: "Ви нам робите таке, то ми вам - таке"... Але це не спрацювало", - сказав він.

На думку Зеленського, цей обман не спрацював ні для російського суспільства, ні для ворожих пропагандистів.

"Вони не повірили у це. Тому що це виглядало дуже штучно", - наголосив глава держави.

Атака безпілотника на Кремль - що відомо

Уночі 3 травня російські пропагандисти почали повідомляти про "хлопки" та "дим" над Кремлем. Згодом у соцмережах опублікували й відео самого удару, на якому було видно вибух безпілотника над куполом Сенатського палацу у Кремлі.

Наступного дня російська влада звинуватили в атаці Україну та повідомила, що президент РФ Володимир Путін від вибуху не постраждав, адже його не було у Кремлі у той момент.

Згодом у Москві запровадили заборону на запуск безпілотників.

В Україні причетність до ударів по Кремлю заперечили. На думку українських посадовців, таким чином Росія намагається створити видимість нібито ескалації війни з боку України.

Вас також можуть зацікавити новини: