Атака дронів на Кремль може мати фатальні наслідки для РФ, каже Березовець / скріншот

Офіцер 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна Тарас Березовець вважає, що атака дронів на Кремль може бути роботою російських спецслужб. Проте яку б мету не ставили собі організатори цього "удару", він може мати для Росії фатальні наслідки. 

В ефірі "24 каналу" він наголосив, що якщо за цією атакою на Кремль все ж стоять російські спецслужби, то вони припустилися критичної помилки. Це в кінцевому результаті може дуже дорого коштувати Росії.

"Якщо вони це зробили самі, то припустилися величезної помилки. Відбувся акт десакралізації Кремля. Для росіян і російських "малих народів", які мріють вирватись з-під ярма Росії, показали дуже небезпечний приклад. Адже ніхто та ніщо тепер не є недоторканним", – зазначив він.

Відео дня

Крім того, військовий прокоментував той факт, що в Москві продовжують готуватися до параду на 9 травня. Представників Росгвардії озброїли антидроновими рушницями.

"Не знаю, чи їм це допоможе. Чи їм би краще про всяк випадок видали памперси. Правда полягає в тому, що противник відчуває невпевненість, і це дуже добре. Тому що вони зрозуміли, що не контролюють власний повітряний простір. І навіть священна Москва, навколо якої радянська армія збудувала так зване "кільце ППО", тепер стала дуже вразливою", – додав Березовець.

Атака дронів на Кремль

Вночі 3 травня два невідомих безпілотники атакували Кремль. Традиційно, в Росії звинуватили в атаці дронів Україну та заявили про замах на президента РФ Володимира Путіна. Пізніше Володимир Зеленський наголосив, що Україна не атакувала Москву. 

Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов зауважив, що ця атака коштувала б Україні дорого при доволі сумнівному ефекті. Ймовірно, атака дронів є проявом внутрішньої боротьби між владними угрупованнями всередині РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: