Українські військові розуміють задуми противника і зупиняють просування ворога / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують вести наступальні дії в районі Лиману та Кремінної. Тим самим вони намагаються вирішити своє стратегічне завдання - видавити захисників України за річки Сіверський Донець і Оскол, щоб зайняти вигідніші позиції для оборони.

"Тоді у росіян в цьому районі, на Луганському напрямку будуть краще оборонні позиції, по річках. Це завдання у росіян стоїть. Це стратегічне завдання. А оперативно вони вирішують виходом на Лиман. Сам напрямок через Торське в бік Лиману з точки зору військової науки правильне, грамотне", - заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан.

При цьому він вказав, що українські військові прекрасно розуміють задуми противника, тому зупиняють просування ворога за допомогою флангових атак з півдня - як тільки росіяни починають рухатися, з боку Білогорівки ЗСУ починають "відрізати" або розбивати їхні колони.

Відео дня

"Механізм зрозумілий, як їх зупинити, підріжемо знову з півдня. Я думаю, що питання про Торське найближчим часом стояти не буде. Але загальний рух російських військ у цьому районі буде продовжуватися, поки не впадуть фронти", - сказав він.

За словами Світана, російським окупантам вигідніше передислокуватися з Херсонського та Запорізького напрямків у район Лиману.

"Якщо вони приймуть рішення піти з Запорізького напрямку, вони перекинуть війська саме в Луганську область для виконання саме цього завдання – виходу на річки", - сказав він.

Також експерт зазначив, що росіяни в якості найгіршого варіанту розвитку подій розглядають можливість "запечататися" в обороні в Криму і на Донбасі.

"Оптимальна лінія оборони по Донбасу для росіян - по річках Оскіл і Сіверський Донець. А далі - лінії від Донецька на Волноваху і Маріуполь, там теж дуже потужна лінія оборони, відлита вже в бетоні, тобто, вони там серйозно готуються до гіршого варіанту. Тому варіант керованого відходу або втечі росіян із Запорізької та Херсонської областей є", - сказав він.

Війна в Україні - ситуація в районі Кремінної

Як повідомляв УНІАН, у Луганській області загалом і в районі Кремінної зокрема захисники України ведуть безперервні бої з окупантами, які не припиняють спроби наступати. 

За словами офіційного представника Східної групи військ України полковника Сергія Череватого, на цій ділянці у противника є близько 180 тисяч військових, з яких 120 тисяч діють на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: